Samenlevingscontract in Beilen

Bent u in Beilen of in de nabije omgeving van Beilen op zoek naar een notariskantoor voor het vastleggen van een samenlevingscontract? Het samenlevingscontract is een overeenkomst waarin samenwoners zonder huwelijk of geregistreerd partnerschap bepaalde rechten en plichten vast laten leggen. Zo kunt u afspraken maken over ieders bijdrage in de kosten van de huishouding, het nabestaandenpensioen en over de eigendom van bepaalde goederen.

Een samenlevingscontract kunt u onderling regelen, maar het is beter om een notaris in te schakelen om het officieel vast te laten leggen. Hierdoor bent u verzekerd van een samenlevingscontract waarin uw rechten en plichten duidelijk vastgelegd zijn.

Mogelijkheden naast een samenlevingscontract

Ook het geregistreerd partnerschap is een mogelijkheid om de relatie met degene met wie u samenwoont wettelijk vast te leggen. Ook middels trouwen zorgt u ervoor dat een en ander bij wet wordt vastgelegd. Indien u trouwt zonder het maken van huwelijkse voorwaarden worden de bezittingen en schulden van u en uw partner samengevoegd tot één vermogen. Hierbij zijn u en uw partner ieder tot de helft gerechtigd. Indien u liever (een deel van) uw vermogen gescheiden houdt, dient u huwelijkse voorwaarden op te stellen.

Woont u in Beilen of in de omgeving van Beilen en wilt u meer weten over de verschillende mogelijkheden? Of heeft u gelijk een notaris in Beilen nodig voor het opstellen van een samenlevingscontract? Bel dan vandaag nog.